5 Eylül 2013 Perşembe

Mutfak İçin Pratik Bilgiler







Sizlerle ara ara ipuçları niteliğinde işinizi kolaylaştıracak bilgileri paylaşmaya devam ediyorum.
Bugünde mutfak rafları ile ilgili bilgileri aktarıyorum.
Mutfaklar biz kadınların en çok vakit geçirdiği alanların başını çekiyor. İşten eve gelir gelmez hemen kendimizi mutfakta buluyoruz. Bu günün yemek düzenini sağlarken akabinde ertesi günün hazırlıkları geliyor o yüzden mutfaklar ne kadar düzenli ve sistemli yerleştirilmiş olursa işimiz o kadar çabuk biter. Hadi beni takip edin bakalım fikirlerim sizde ne gibi farklar yaratacak. Lütfen fikirlerinizi sizde oluşturduğu değişiklikleri paylaşın benimle renk katın yazılarıma.

1-Almış olduğunuz bütün bakliyatları kavanozlara boşaltın. Kavanozların üstlerine kolay çıkarabileceğiniz etiketler yapıştırarak son kullanma tarihlerini muhakkak yazın.
2-Baharatlarınızı döner bir tabla üzerine yerleştirerek alfabetik sıraya göre dizin.
3- Kakao, vanilya, pudra şekeri vb. toz halinde bulunan kâğıtları içinde saklanan ürünleri ise kutular içinde muhafaza edin. Mesela kek malzemeleri kutusu diye etiketleyerek bir seferde birçok malzemeye ulaşmış olursunuz.
4- Ağzı açılmış olan gıda ürünleri için hava almayan saklama kapları kullanın.
5- Raflarınızın içlerine ev malzemesi satan dekor marketlerden bulabileceğiniz yardımcı aparatlar alabilirsiniz. Hem yerden tasarruf etmiş olursunuz hem de iki raf arasındaki boşluğu kullanarak kendinize ara raflar oluşturarak ürünlerinizi sıralayabilirsiniz.(mesela raflara takılabilen sepetler gibi)
6- Dolap içlerine tepsi formunda kutular alarak içlerine bir seferde ulaşmanız gereken eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz. Sadece tepsiyi yerinden almak iki üç saniye de o alan içerisindeki işinizi bitirmenizi sağlar. Birde dolapların içinde muntazam bir hava yaratır.
7- Buzdolabının üzerine magnetlerle iliştirdiğiniz kâğıtlara mutfağınızın genel düzenini anlatan notlar asarak sizin dışınızda mutfağı kullanan diğer aile bireylerini ya da görevli kişiyi yönlendirebilirsiniz.  Mesela dolap kapaklarına sık kullanılmayan eşyalar için nerede olduğunu simgeleyen etiketler yapıştırabilirsiniz.




Devam Edecek........


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yazın