30 Eylül 2013 Pazartesi

EVİMİZİ DEKORE EDERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ.? KÜÇÜK ODALARIMIZI DEKORE ETMENİN PÜF NOKTALARI NELER?




Merhaba arkadaşlar,
Düzen demek sadece etraftaki eşyaları ya da dolapların içine tıkılmış olan kıyafetleri doğru yerleşim ile katlamak, fazla eşyalardan kurtulmak demek değildir. Yaşadığımız mekanları doğru konumlandırmak kişiliğimizi yansıtmak düzenin en büyük parçasıdır. Doğru seçilmiş ve yerleştirilmiş eşyalar beraberinde dingin ve huzurlu hisler yaratır üstümüzde.

Küçük odalar genelde daha çabuk dağılırlar. Ve doğru öğeler seçilmez ise çok kalabalık gözükürler.
Bugün biraz evimizi kendi çabamızla dekore ederken nelere dikkat etmeliyiz konusuna dikkat çekmek istiyorum.

Çoğumuzun yaptığı hata eşya alacağımız mekanları ölçmeden beğendiğimizi eşyaları satın almak eve geldiklerinde ise aaa hiçte o kadar büyük durmuyordu orada diyerek vahlanmak.


Nelere yapabiliriz:

Bir kağıda ölçüsünü alacağınız mekanın planını çizmelisiniz.
Metreniz en az 5mt'lik olmalı
Duvarların genişlik ölçüsünü aldıktan sonra tavan yüksekliğini de ölçmelisiniz.
Oda içinde yamukluk olup olmadığını anlamak için birbirine çapraz iki duvarın bir köşesinden diğerine ölçüsünü almalısınız.
Pencere ve kapıların ölçülerini de almalı yerden ne kadar yüksekte başlayıp bittiklerini de belirtmelisiniz.
Elektrik prizlerinin yerlerini belirlemelisiniz.
Duvarlara asacağınız ayna, tablo, raf gibi dekoratif mobilyaların yerlerini de belirlemelisiniz.


 Küçük odalarda depolama alanı olarak orta sehpaların, yan sehpaların raflı olanları tercih edilmeli. Yada tekerlekli dört adet küçük pufu bir araya getirerek orta sehpa oluşturabilir. Pufları kasalı yaptırarak içinde minderlerini muhafaza edebilirsiniz.   Misafiriniz geldiğinde puflarınızı oturmak için kullanabilirsiniz. Açılır kapanır yan sehpaları ise servis yaparken kullanabilirsiniz. Kapandıklarında çok az bir alanı kaplarlar.
Uygun duvarlarda köşe rafları ya da köşe dolaplar kullanarak buraları değerlendirebilirsiniz.
Küçük odalarda kanepelerin minyon olan modelleri  seçilmelidir. Tekli koltuklar ise kolçaksız ya da  kolçakları küçük ve dar olanları seçilmeli.
Çok renkli, desenli ürünler seçilmemeli. Nötr renkler en uygunudur. Özellikle beyaz ile bej arasındaki tonlar en idealidir. Desensiz renkli kırlentler kullanarak içerideki monotonluğu kırabilirsiniz. Ancak bir iki kırlentten fazlasında çarpıcı renkler kullanmayınız.
Duvarlarınızı açık renklere boyamaya özen gösterin. Tavanı duvarlarınızla aynı renge boyarsanız odanızın daha büyük görünmesini sağlarsınız. İsterseniz bir duvarınızda boya ile yapılmış bir tasarım kullanabilirsiniz. Tabii çok karışık ve renkli olmayan bir tasarımı tercih edin.
Mobilyalarınızda açık renkler ve yarı parlak cilalar tercih edin.
Küçük alanlarda aydınlatma ile doğru yerleri vurgulayarak çok hoş görüntüler yaratabilirsiniz. Genel aydınlatmalarınızda tavandan sarkıtarak kullandığınız modellerde küçük, şeffaf veya metal materyaller içerenleri tercih edin sarkıt aydınlatmanızdan hariç, duvara monte, gömme, rafa  monte edilmiş gizli ışıklar kullanarak odanızda yer alan tablo, tasarım bir obje aile yadigârı bir parça gibi ürünlerinizi vurgulayarak dikkati odanın küçüklüğünden dağıtarak buralara çekebilirsiniz. Aydınlatmanızı sıcak renklerden seçerek (sarı ışık tonları) pozitif bir etki yaratmış olursunuz.
Ayrıca küçük alanlarda ayna kullanarak alanlarınızı yarattığı derinlik etkisi ile daha büyük gösterebilirsiniz. Işığı yansıtacağı için hem gece hem de gündüz alanınıza ferahlık katacaktır.
Dolap kapaklarınızı sürgülü tercih ederseniz diğer eşyaları konumlandırırken daha fazla alana sahip olmuş olursunuz.
"LCD" ya da "LED" televizyonlar alırken ekran büyüklüğü odanızın M2'si  ile doğru orantılıdır. Görüntü kalitesi için belirli mesafeden seyretmeniz gerekir. Satış danışmanına odanızın TV koyacağınız duvarı ile karşısında oturacağınız koltuğunuzun mesafenin kaç metre olduğunu söylerseniz almanız gereken ekran büyüklüğüne göre alışverişinizi tamamlamanıza yardımcı olur.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yazın