4 Mart 2014 Salı

ÇOCUKLARI OYUNCAKLARINI ÇOK DAĞITMADAN OYNAMALARI VE TOPLAMALARI İÇİN NE YAPMALISINIZ?

evde, İşyerİnde profesyonel düzen İle Rahat yaşamHER YIL 14  GÜNÜNÜZ BOŞA GİTMESİN



Merhaba, Arkadaşlar
Yoğunluk sebebi ile sizinle paylaşımlarımıza ara vermek zorunda aklıyorum.
Açıkçası özlemişim. Ama sizlerin de yorumlarınızı katılımlarınızı bekliyorum.
Çocuklara oyuncaklarını toplatmak en büyük sıkıntı değil mi?
Hepinizin evetttttt dediğini duyar gibiyim. Peki, ne yapmalıyız nasıl ikna etmeli ve düzenli olmaları gerektiği bilincini hafızalarına kazımalıyız.
Öncelikle ve en önemlisi sizlersiniz. Önce siz uygulamalısınız rol model oluşturmalısınız ki çocuğunuz da kabul etsin gözlemlesin ve uygulasın.
Size şöyle bir örnek vereyim. Bir müşterimizin evinde çalışırken güzel mi güzel haylaz mı haylaz küçük kızı okuldan arta kalan zamanda bizi çalışırken gözlemliyordu. Hatta ona yaptıklarımızı göstererek fikrini alıyor. Beğenilerini paylaşmasını istiyorduk. Annesi tabii her annenin olduğu gibi çook dağınık neler yaptık olmadı kendi oyuncakları yetmiyor benim her şeyimi bulup sürüp sürüştürüyor, takıp takıştırıyor diye dert yanıyordu. Evin birçok odasında çalışma yaptığımız için 10 gün gibi bir süre orada geçirdik. Küçük kızımızın evde olduğu bir zaman aralığında sesinin soluğunun çıkmadığını fark ettik o sırada odasından "biri bana yardım ederse daha çabuk düzenleyebilirim" diye seslenmeye başladı. Hepimiz odanın kapısında belirdik ve o tatlı kız çocuğu bizden ne gördüyse odasında aynı şekilde yerleştirmeye başlamış dikkat çekerek göstermek istiyordu. Onunla çok fazla oyuncağı olduğu için bunları eleyerek bu oyuncakları alamayacak durumda olan akranları ile paylaşması konusunda bilgilendirmiştik. Bir çantaya elediği oyuncakları koyarak birde not yazmış "umarım bu oyuncaklar sana şans getirir mutlu olursun" diye annesi birçok yöntem izleyerek çözemediğim şeyleri sizinle çözdük inanamıyorum diyerek duygularını paylaştı bizimle.
Rol model olmak o yüzden ilk yapmanız gereken adım.
İkinci adım çocuğunuza sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği bilincini vermek için ona yetişkin bir insana davrandığınız gibi davranmak
Üçüncüsü oyuncaklarını toplamasını sağlayacağınız ortamları eğlenceli hale getirmek.

Birçok oyuncağını bir arada tutması için oyuncakları arasında bir hikaye oluşturabilir aynı alan içerisinde toparlamasını sağlayabilirsiniz.
Dağıttıklarını toplaması gerektiği an hadi toparla demek çocukların hiç hoşlanmadığı bir kelam o yüzden canavar ağzı gibi kutular yapabilir hadi canavarın karnı açıkmış onu doyur,bizde açıktık sen onu doyururken bende yemekleri ısıtmaya başlayayım gibi süslü cümleler teşvik edici olacaktır.
Geçen hafta Derya Baykal’ın programına konuk olarak katılmıştık. Ve çocukların oyuncaklarını derli toplu tutmaları ve bazı alışkanlıkları edinmesi açısından çocuklara özel pratik çözüm yolları sunduk. Şimdi onları paylaşacağım sizlerle.
Görüşmek üzere…..

Programın videosunu seyretmek ve daha çok görsel için
www.derlitoplu.com.tr adlı sitemizden facebook/ twitter aracılığı ile ulaşabilirsiniz.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yazın